Google+ Followers

TQ KLIK ;)

Monday, 17 October 2016

KISAH DOKTOR & ESP SOY PROTEIN

Kisah Doktor Mengandung bersama ESP
-------------------------------------------------------
Seperti kebanyakan doktor, saya tak percaya pada supplements. Bukan sb APA, sb saya dah pernah cuba sejak zaman university tapi tak pernah berkesan.
Saya pernah beli set kulit vitamin C, E dan B complex tapi saya tak makan. Sb kwn saya pm so saya beli saja. Tapi sb saya tak percaya, saya biar saja. Tambah saya tak suka telan pil. Susah nk telan pil.
Mengandung kali pertama, sgt mencabar pada saya. Alahan teruk, eksiden lagi sampai duduk atas kerusi roda sebulan sb sakit tulang belakang. Penat sgt rasanya. Hanya amalkan calcium,obimin dari KK dan neurogain. Hanyir sgt neurogain ni. Rasa lagi nak muntah.
Anak kedua termengandung selepas setahun. Dahla fobia mengandung. Kalau boleh nak anak saja tak suka mengandung. Lumrah kerja saya mmg 14 jam lamanya. Bygkan mengandung nak kerja lama2. Sigh. Memang rasa nk nangis. Mmg nangis pun. Tp rezeki Allah S.W T nak bg juga. Anak kedua masih alahan. Tak suka tgkp gmbr sb asal letak gmbr kt fb, kwn2 doktor sibuk serbu.
Hb berapa?? Low?? Kenapa pucat??
Masuk 26 minggu, dah tak tahan lagi. Jam 8 mlm saja bateri low. Kerja tak boleh balik lagi. Suara makin perlahan. Pesakit pun kena rapat dgn doktor baru dgr. Balik rumah nangis2 bgtahu suami saya dah tak tahan mcmni. Ada byk bulan lagi.
Saya penat. Setiap mlm 5x kaki cramp sampai nak tido pun fobia. Badan rasa lemah. Selalu rasa nak pitam. Saya ada anemia. Selalu migrain. Muka kelabu mcm zombie.
Saya minum susu Dutch lady setiap hari sampai senior saya ckp nanti kena kencing manis ni.
Laa dah nak kalsium tak minum susu mcm mana.
Masin mulut dia gula saya tgi. Terus tersentak.
Saya stop susu!! Minum susu pun cramp saja kaki.
Saya berdoa kpd Allah S.W.T supaya permudahkan ujian saya. Allah yg nk beri rezeki ini wpun saya tak bersedia jd tlg berikan saya kekuatan dan semangat.
Suatu hari saya terdetik utk cuba ESP. Saya yg anti supplement anti Shaklee. Boleh terdetik. Kuasa Allah S.W.T org yg tak suka pun boleh suka. Saya tak minum soya. Saya ak suka rasa soya.
Saya contact rakan saya seorang doktor juga. Dr Maryam.
Beliau suggest Osteomatrix dan ESP.
Saya terus bancuh ESP dgn milo supaya tak rasa soya. Alhamdulillah saya suka rasa ESP campur milo.
Selepas 2 hari, saya tidak pernah terkena cramp kaki mlm2. Saya jadi seorang doktor yg ceria semula. Jam 8 mlm pun saya senyum, gelak2 usik pesakit saya. Saya happy sgt sb saya sihat dan kuat. Saya bertenaga.
Subhanallah kenapa tak rasa mcm mengandung pun ni?
Rasa mcm diri saya yg tak mengandung. Begitu cergas.
Staff mula tegur doktor berseri skrg ni. Tak pucat.
Pesakit mula tegur doktor mengandung nmpk berseri. Kulit doktor cantik.
Tak pernah seumur hidup org puji kulit saya gebu.
Hidung,pipi, dagu smua jd tegang. Mmg awet muda. Hahahaha.
Terus mana2 ibu mengandung yg nangis2 depan saya, saya suggest kan ESP. Alhamdulillah mereka smua ckp dah bleh bgn pagi2.
Kenangan mengandung anak kedua mmg sgt manis. Kerana Shaklee, saya tidak lagi serik utk mengandung.
Saya enjoy mengandung.
Bila kita cukup supplements, kita sihat kita akan happy.
Nikmat kesihatan adalah nikmat paling mahal.
Bila Allah tarik baru kita terasa.
Begitulah kisah pertama kali saya berasa Shaklee dan terus jdkan bisnes. Hanya tuk tlg ibu lain dri rasa apa yg saya rasa.
Itu kisah ESP masa mengandung. Masa beranak lain pula.
SID DR Hasifah,
Happy Shaklee user


ALFALFA UNTUK IBU MENYUSU

Selamat petang uoolss 😃
Teatime ape tengahari nie?
Waktu camni mesti ade yang tengah scroll fesbuk, instagram & google kan 😁
Meh baca jap akak nak sharing sikit ye 😉
Nie testimoni akak sendiri 😊
Nak citer sikit khas untuk ibu yang berpantang. Menyusu anak & untuk kesihatan dalaman & luaran gitu 😉
#Alfalfa terbaik utk ibu selepas bersalin tau? Nak tau kenapa?
Dulu selepas berpantang anak ke 3 akak memang konsisten amik alfalfa sehinggala sekarang dah masuk anak ke 4 akak masih amalkan lagi untuk detoks & milkbooster pulak..



Kesannya :
Badan rasa ringan, cergas, melawaskan pembuangan & dalaman pun tip top. Sebab ape alfalfa ni ala2 kacip fatimah moden tau 😁
Alhamdulillah akak hanya amik 3biji je sehari sebelum tido dah dapat kesan yang sangat best! So korang kena cuba baru tau hasilnya 😃
Kalau nak lebih maintain slim macam akak amik sekali dengan lecithin...
Sebab itulah rahsia akak maintain berat badan walau anak dah masuk 4 orang!hehee... Insya allah konsisten mesti dapat hasil kebaboommmm 😍

GIVEAWAY SALAM SIHAT BERSAMA MASHITAH MAMAT

Assalamualaikum.. Salam semua pembaca blog. Lama dah rasanya tak join "Giveaway". So ade kesempatan masa nie nak joinla mana tau ada rezeki boleh menang..ye tak?

Jomla sesama join "Giveaway ni bagi meriah sikit blog :)



Syarat-syarat giveaway ni mudah jer, 

1. Giveaway ini terbuka kepada semua rakyat Malaysia. 

2. Buat ENTRY berkenaan giveaway ini di blog anda dengan tajuk GIVEAWAY SALAM SIHAT BERSAMA MASHITAH MAMAT ( KLIK JER BANNER KAT ATAS ) 

3. Selain itu, buat beberapa syarat mudah seperti di bawah; 

(i) Follow Blog ini Shaklee Lifestyle 4 Us 
(ii) Like Facebook Page Shaklee Lifestyle 
(iii) Follow Instagram @Shaklee_By_MashitahMamat 



4. Jangan lupa, tinggalkan komen link entri blog di ruangan komen entry INI 


Jom join Giveaway Salam Sihat Bersama Mashitah Mamat.  

Semoga Berjaya semua !