Google+ Followers

TQ KLIK ;)

Saturday, 2 February 2013

5 VITAMIN ASAS UTK KEKAL CANTIK


Jom Kekal cantik dengan 5 vitamin asas :

Salam sume! Bagaimana hari anda harini? Semoga semuanya berjalan lancar... Entry ni saya draft dari lastweek lagi..tp hari ni je baru dpt publish.. Salah satu dari beribu resolusi checklist utk kekal cantiknya .. adalah dgn mengamalkan pemakanan tambahan ... hmm ..tapiii .. Alahai..banyak sangat vitamin..perlu ambil dari A ke Z ke?.... Hmm...Bagi saya jika anda seorang wanita yg prihatin dengan kesihatan dan kecantikan ..pastikan yang 5 ini jangan ditinggalkan...

  1. Protein Soya yang berkualiti tinggi...Berkualiti disini bermaksud protin tu mengandungi 9 asid amino perlu..sebab jika tak seimbang dan kurang salah satu asid amino perlu..protin tu jadi tak lengkap dan tidak dapat digunakan dgn berkesan oleh badan.Tahukah anda kekurangan protin yang berpanjangan boleh menjurus kepada penyakit seperti anemia(kurang darah),buah pinggang,sakit berkaitan hati,kolestrol tinggi,tekanan darah rendah,paras gula rendah,sistem saraf yg tak stabil,luka lambat sembuh,mudah sakit,letih,lesu...( Protein Shaklee (ESP) adalah non GMO soy : Ia dicuci dengan air, bukan dicuci dengan alkohol dan punya banyak khasiatnya.Shaklee menghasilkan ESP melalui proses pengewapan dengan suhu yang dikawal demi menjaga kualiti protien itu sendiri)

  1. Multivitamin yang lengkap dengan 12 vitamin ,7 galian dan zat besi.Bagaimana nak pilih vitamin berkualiti..rujuk disini...Fakta ringkas: Vitalea product pertama by Dr. forest C. shaklee.Ianya sangat penting utk pembentukan darah dan sel.Vitalea banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk(penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin)...

  1. Vitamin E.. kerana akhir2 ini..dizaman moden ni..kita terdedah dengan serangan radikal bebas didalam bdn kita hasil dari pencemaran asap,gaya hidup yang kurang sihat.Vitamin E mengurangkan risiko sakit jantung, cancer,simptopm PMS dan menopause. Untuk memilih Vitamin E..pilihla yang mengandungi sekali selenium dan grapeseed extract didalamnya kerana ia akan meningkatkan keberkesanan fungsi Vitamin E.

  1. B-Complex yang lengkap kerana vitamin B amat2 perlu utk kekal bertenaga dan menghadapi stress. Vitamin B juga kritikal untuk anda yang ingin menumpukan perhatian,merawat kelesuan,depressi,berdebar2,gementar. Dan lagi satu...vitamin B mudah musnah jadi semestinya ia tidak cukup dari diet harian.. Apa2 pun pastikan yang Vitamin B anda mengandungi at least 100% of the Daily Value of Biotin. 
  2. Sustained Release Vitamin C bersama2 bioflavonoid product. Penghasilan vitamin C berkurangan dengan meningkatnya umur kita dan mudah musnah akibat stress.
.Vitamin C membantu meningkatkan tahap sistem pertahanan badan,kesihatan tulang, gusi, gigi serta juga struktur am badan,membantu memulihkan resdung dan bersin pada waktu pagi,membantu dalam proses pemulihan kudis dan luka,membina kolagen untuk kulit yang sihat,bertindak melindungi sel dlm serangan antioksidan,meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging....
Pastikan Vitamin C pilihan anda.adalah jenis sustain released. bertindak mengikut pelepasan masa.

Jika solat 5 waktu adalah makanan rohani kita... maka 5 supplemen di atas adalah makanan jasmani(makanan tambahan) kita.... tak perlu gi inject2 botox/kolagen....

Sekian terima kasih....jumpa lagi di entry yang lain..InsyaAllah...akan saya kongsikan tips2 rutin kecantikan yang bertindak sebagai penyelamat nyawa anda.. life saving beauty... sharing is lurve...^ ^

Mahu mencuba vitamin Shaklee? Kami menyediakan trial pack Shaklee untuk 30 hari consume dan free delivery. Boleh sms kan kepada saya 012-9735324 atau boleh guna ID saya 877223 di mana2 branch Shaklee berdekatan.

No comments: