Google+ Followers

TQ KLIK ;)

Wednesday, 24 September 2014

SENAMAN UNTUK KECILKAN PUNGGUNG



Hari saya nak kongsi tip untuk nak kecilkan punggung...
Tip ini saya dapat dari fb kevin zahri...

Senaman ini dipanggil squat...memula buat kaki gigil...yelah senaman setahun sekali...tu pun sebab paksa rela opis nye event...kene laa ikut... senaman yang paling mudah ....tidak menyusahkan...tak perlu nak kuar rumah...boleh buat dengan anak-anak...
So ikut je seperti dalam gambar... tapi jangan squat level bawah buat macam dalam gamba... tahan sekejap lepas itu naik balik...nak lagi detail boleh tengok dalam you tube macam mana senaman squat nie... takpe memula buat pelahan-lahan...awal-awal buat laa 3 kali ajee dulu...nanti elama dah serasi boleh laa buat lelama n banyak kali... tapi kene buat selalu baru berkesan... istiqamah...buat squad ini boleh memejalkan punggung...apa-apa sahaja yang nak dibuat mesti rajin...kalau kita nak kita kena usaha dan istiqamah...SELAMAT MENCUBA ;)


No comments: